HEMA compenseert de CO2 uitstoot van jouw vlucht!

Waarom CO2-uitstoot compenseren?
Reizen is fantastisch! Maar helaas heb je door in het vliegtuig te stappen een negatieve invloed op het klimaat. Duurzaam reizen betekent dat wanneer je reist, je rekening houdt met het klimaat en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties ook kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet.

Hoe werkt compensatie?
We investeren in twee klimaat projecten. We dragen bij aan toegang tot duurzamere energie voor huishoudens in Uganda, Tanzania, Eritrea en het behoud van bos in Brazilië. Deze projecten zorgen ervoor dat de hoeveelheid uitgestoten CO2 van je vliegreis worden gecompenseerd.

Welke projecten steunt Hema?
Hema investeert in cookstoves in Uganda, Tanzania, Eritrea en bosbehoud en herbebossing in Brazilië. 
In Afrika kookt 90 % van de huishoudens op open vuur. Met het gebruik van de efficiënte cookstoves is er tot 50 % minder brandstof en dus hout nodig en komt er veel minder rook vrij. Dit heeft als gevolg dat er minder CO2-uitstoot vrij komt en ook nog beter is voor de gezondheid van de lokale bevolking. 
In Brazilië is het project opgericht om een kwetsbaar bosgebied te beschermen en daar de omstandigheden voor de lokale bevolking te verbeteren. Het behoud van het bos en herbebossing komt daar tevens ten goede aan de biodiversiteit.

Samenwerkingspartner
Climate Neutral Group is een social venture dat organisaties ondersteunt met klimaatneutraal ondernemen en is lid van ICROA (International Carbon Reduction en Offset Alliance) en B-Corp gecertificeerd. Climate Neutral Group hanteert strenge kwaliteitscriteria. Het cookstoves project in Afrika is Gold Standard gecertificeerd en het bosbehoud project in Brazilië is VCS en REDD + gecertificeerd.

bekijk alle vliegreizen